Ingredients for 4 servings
Citrus-buttermilk cream:
200 g buttermilk
20 g icing sugar
1 lemon, zested and juiced
5 gelatine sheets
150 ml whipping cream, lightly beaten
80 ml YO Sugarfree Syrup Lemon-Lime
20 ml YO Sugarfree Syrup Orange
Orange salad:
2 oranges, peeled and cut into slices
Chocolate sponge:
4 eggs
2 egg yolks
30 g melted butter
30 g cake flour
15 g cocoa powder
90 g icing sugar
Preparation
Chocolate sponge: Froth up all ingredients with a hand mixer, add to a cream whipper and inject with three chargers. Spray into a microwave-safe mould and heat up in the microwave for 2 minutes at 850 watt.
Cream: Stir buttermilk, YO Sugarfree syrups and icing sugar together until smooth. Soak the gelatine in plenty of cold water for approx. 5 minutes, then squeeze out well. Add the lemon juice, heat up until the gelatine dissolves and pour into the buttermilk mixture. Fold in the whipping cream and fill a terrine dish or tupperware container to a height of approx. 3 cm, then refrigerate for 6 hours.
Roughly tear up the chilled chocolate sponge and spread out on a plate together with the orange slices. Cut the chilled cream into pieces and also add to the plate.
Used products
Zitrone-Limette
Mit YO Ohne Zucker Zitrone-Limette gibt es eine köstliche neue Fruchtsirup-Sorte komplett zuckerfrei. Eine fruchtige Erfrischung für alle, die zwar auf Kalorien, nicht aber auf vollen Geschmack verzichten wollen. Der Genuss für jeden Tag, ohne Kompromisse und mit gutem Gewissen.
Orange
Mit YO Ohne Zucker Orange gibt es eine köstliche neue Fruchtsirup-Sorte komplett zuckerfrei. Eine fruchtige Erfrischung für alle, die zwar auf Kalorien, nicht aber auf vollen Geschmack verzichten wollen. Der Genuss für jeden Tag, ohne Kompromisse und mit gutem Gewissen.